Make bento, not war #7

przez Malwina
Podsumowanie kolejnego tygodnia z bento wyjątkowo we wtorek a nie w poniedziałek. Wczorajsza awaria i utrata znacznej części danych na dysku zupełnie wytrąciła mnie z normalnego rytmu. Zapraszam do zapoznania się z zawartością śniadaniowych pudełeczek.

Poniedziałkowe bento:

1) Sałatka jarzynowa
2) Placuszki z pieczarek i marynowanej papryki
3) Na deser jogurtowe ciasto z rabarbarem

Wtorkowe bento:

1) Hiszpańska sałatka ryżowa z salami
2) Mała porcja sałatki warzywnej (plus osobno bułka)
3) Sałatka arabska tabbouleh

Środowe bento:

1) Kurczak w przyprawie marokańskiej plus ogórki konserwowe z chili
2) Ryż doprawiony octem ryżowym z czarnym sezamem, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, sałata i kilka plastrów salami

Czwartkowe bento:

1) Placuszki z botwinką
2) Sałatka z kaszą kuskus, gorgonzolą, papryką i gorszkiem

Piątkowe bento:

1) Bento morskie: błękitny ryż, sałata, krab z żółtego sera, ośmiorniczki z parówek (troszkę nieudolne i koślawe, ale są :))
2) Tarta z botwinką, fetą i piniolami
3) Sałatka z kuskusem, kęskami piwnymi, serem i groszkiem

9 komentarzy
0

Podobne posty:

9 komentarzy

JustInka 11/06/2013 - 9:24 am

Uwielbiam Twoje propozycje Bento 🙂 Powoli dojrzewam do zakupu takiego prawdziwego Bento pudełka 🙂

Odpowiedz
aga melnik 11/06/2013 - 9:25 am

Jestem zachwycona! Uwielbiam takie alternatywy dla oklepanych kanapek!Tabbouleh już wypróbowałam miesiąc temu, nawet w wersji z kuskusem i kaszą gryczaną!Widzę kolejen cudowne zdjęcia i już wiem!Wspaniała inspiracja! Dziękuję! Pozdrawiam cieplutko!
aga

Odpowiedz
Maggie 11/06/2013 - 10:07 am

Porwalabym czwartkowe 🙂

Odpowiedz
M. 11/06/2013 - 11:52 am

wow jak pysznie!
p.s. podoba mi się tytuł notki 🙂

Odpowiedz
przecinkowa 11/06/2013 - 12:31 pm

z takim śniadaniem to aż się chce chodzić do pracy 😀

Odpowiedz
lomo-eye 11/06/2013 - 5:20 pm

przejrzałam wszystkie przeglądy bento i jestem pod ogromnym wrażeniem. tyle pracy i systematyczności w gotowaniu takich rarytasów. no i oczywiście wielkiego talentu. zazdroszczę i gratuluję 🙂

Odpowiedz
Kasia K. 24/05/2016 - 1:05 pm

Mam pytanie techniczne – te wszystkie posiłki to na zimno? Mój nie ma możliwości zjeść na ciepło, więc chciałabym oddzielić sobie dania, które nie będą dobre bez odgrzewania. Taka tarta na ten przykład?

Odpowiedz
Malwina 24/05/2016 - 1:52 pm

Kasiu, Połówek i ja jemy wszystko na zimno (wyjątkiem czasem dania w termosie obiadowym). Kwestią gustu jest to, czy coś będzie nam smakowało na zimno, czy też nie.

Odpowiedz
Kasia K. 24/05/2016 - 5:45 pm

Hm, ciekawe co by mi powiedział na taką tartę na zimno. No nic, trzeba przetestować 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies