Omlet na potrawa, która daje nam mnóstwo możliwości. Możemy go przygotować z ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na pomidorki koktajlowe i listki bazylii. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Polecam Wam wypróbować przepis w leniwy poranek.
OMLET Z POMIDORKAMI I BAZYLIĄ
Śniadanie Mistrzów #28
Śniadanie Mistrzów #28
Składniki (na 1 porcję):
[przepis własny]
- 2 jajka
- łyżeczka słodkiej papryki w płatkach (opcjonalnie)
- sól do smaku
- kilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- kilka listków bazylii
W miseczce roztrzepujemy przy pomocy widelca jajka. Doprawiamy je do smaku solą, dodajemy paprykę w płatkach, mieszamy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wrzucamy pomidorki i smażymy je przez 2 minuty. Wylewamy masę jajeczną, posypujemy listkami bazylii. Smażymy z jednej strony, aż masa się zetnie (wierzch omletu nie powinien być całkowicie ścięty).
Całkowity czas przygotowania: 5 minut.
14 komentarzy
Jest super. Uwielbiam omlety.
Super:) Już wypróbowane, bo nie miałam pomysłu na dzisiejsze śniadanie
Działasz ekspresowo 🙂 Cieszę się, że smakował.
ładniutko i smacznie
Jak ja dawno nie jadłam omleta na śniadanko… aż ślinka cieknie! 🙂
Wygląda świetnie z tymi małymi czerwonymi pomidorkami! Niby to bardzo prosta sprawa a jednak zawsze jak robie omlet mam wrażenie że moje śniadanie jest szczególne. Ślicznie Ci wyszedł:)
Super! Pięknie wygląda i na pewno doskonale smakuje.
zdjecia super-az chce sie zjesc tego omleta ze zdjecia!!
Jeden z moich ulubionych omletów 🙂
Wygląda smakowicie, a przygotowanie to tylko moment – na pewno niedługo niedługo przygotuję! 🙂
Prawdziwe śniadanie mistrzów:) Uwielbiam połaczenie jajka i pomidora:) … a w tych sztućcach to się zakochałąm:) pozdrawiam ciepło
Robię czasem podobny, ale ten wygląda niesamowicie. Prześliczne zdjęcia.
Te pomidory wygladaja nieziemsko – takie male, blyszczace kuleczki <3
Mmm, omlecik… Mam akurat w lodówce całe mnóstwo jajek, chyba wiem, co będzie jutro na śniadanie 🙂