Omlet z pomidorkami i bazylią

przez Malwina
Omlet z pomidorkami przepis

Omlet na potrawa, która daje nam mnóstwo możliwości. Możemy go przygotować z ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na pomidorki koktajlowe i listki bazylii. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Polecam Wam wypróbować przepis w leniwy poranek. 

Omlet z pomidorem przepis
OMLET Z POMIDORKAMI I BAZYLIĄ
Śniadanie Mistrzów #28

Składniki (na 1 porcję):
[przepis własny]

  • 2 jajka
  • łyżeczka słodkiej papryki w płatkach (opcjonalnie)
  • sól do smaku
  • kilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • kilka listków bazylii
W miseczce roztrzepujemy przy pomocy widelca jajka. Doprawiamy je do smaku solą, dodajemy paprykę w płatkach, mieszamy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wrzucamy pomidorki i smażymy je przez 2 minuty. Wylewamy masę jajeczną, posypujemy listkami bazylii. Smażymy z jednej strony, aż masa się zetnie (wierzch omletu nie powinien być całkowicie ścięty).

Całkowity czas przygotowania: 5 minut.

Omlet z bazylią przepis

14 komentarzy
0

Podobne posty:

14 komentarzy

Inspirowane Smakiem 28/04/2013 - 7:11 am

Jest super. Uwielbiam omlety.

Odpowiedz
Anonimowy 28/04/2013 - 8:31 am

Super:) Już wypróbowane, bo nie miałam pomysłu na dzisiejsze śniadanie

Odpowiedz
Malwina 28/04/2013 - 11:11 am

Działasz ekspresowo 🙂 Cieszę się, że smakował.

Odpowiedz
kulinarne-smaki 28/04/2013 - 8:36 am

ładniutko i smacznie

Odpowiedz
Beatrice 28/04/2013 - 8:47 am

Jak ja dawno nie jadłam omleta na śniadanko… aż ślinka cieknie! 🙂

Odpowiedz
Krysia 28/04/2013 - 10:09 am

Wygląda świetnie z tymi małymi czerwonymi pomidorkami! Niby to bardzo prosta sprawa a jednak zawsze jak robie omlet mam wrażenie że moje śniadanie jest szczególne. Ślicznie Ci wyszedł:)

Odpowiedz
JestSmak 28/04/2013 - 11:20 am

Super! Pięknie wygląda i na pewno doskonale smakuje.

Odpowiedz
Sylwia 28/04/2013 - 12:24 pm

zdjecia super-az chce sie zjesc tego omleta ze zdjecia!!

Odpowiedz
Dusia 28/04/2013 - 1:54 pm

Jeden z moich ulubionych omletów 🙂

Odpowiedz
wredzioszek 28/04/2013 - 1:56 pm

Wygląda smakowicie, a przygotowanie to tylko moment – na pewno niedługo niedługo przygotuję! 🙂

Odpowiedz
Jolanta Szyndlarewicz 28/04/2013 - 2:56 pm

Prawdziwe śniadanie mistrzów:) Uwielbiam połaczenie jajka i pomidora:) … a w tych sztućcach to się zakochałąm:) pozdrawiam ciepło

Odpowiedz
Anonimowy 28/04/2013 - 3:19 pm

Robię czasem podobny, ale ten wygląda niesamowicie. Prześliczne zdjęcia.

Odpowiedz
Maggie 29/04/2013 - 7:50 am

Te pomidory wygladaja nieziemsko – takie male, blyszczace kuleczki <3

Odpowiedz
gin 29/04/2013 - 6:38 pm

Mmm, omlecik… Mam akurat w lodówce całe mnóstwo jajek, chyba wiem, co będzie jutro na śniadanie 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies