Jajka z tuńczykiem

przez Malwina
Jajka faszerowane tuńczykiem przepis
Jajka z tuńczykiem
Podczas wielkanocnego śniadania na stole zawsze muszą znaleźć się  jajka. Mogą to być na przykład  jajka podane z sosem tatarskim bądź jajka faszerowane. Po jajkach z pieczarkami chciałabym Wam zaproponować jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami. Z pewnością będą miłą odmianą nie tylko w trakcie świąt, ale i codziennych śniadań czy też spotkań ze znajomymi. 

Polecam Wam także jajka z farszem z pieczarek


Jajka faszerowane tuńczykiem z puszki przepis

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

Składniki:
[przepis własny]

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga po odcieku 120 g)
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki kaparów, posiekanych
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki chrzanu 
  • pół łyżeczki musztardy 
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy odsączonego tuńczyka, posiekane kapary, musztardę i chrzan (jeśli nie lubicie pikantnych potraw, zmniejszcie ilość musztardy i chrzanu). Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Farsz możemy także doprawić odrobiną soku z cytryny, należy wówczas dodać mniejszą ilość majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy połówki jajek.

Jajka z farszem rybnym
Jajka z tuńczykiem

Czas przygotowania: 15 minut.
8 komentarzy
0

Podobne posty:

8 komentarzy

Justyna Bąk 27/03/2013 - 7:37 pm

smacznie wyglądają:)

Odpowiedz
Anonimowy 27/03/2013 - 9:50 pm

Ha, a ja dzisiaj kombinowałam z jajkami i wędzoną makrelą!
p.s. naprawdę uwielbiam Twój blog! <3

Odpowiedz
Malwina 28/03/2013 - 8:55 am

Z wędzoną makrelą chętnie i ja pokombinuję. Po ostatnim pasztecie z makreli Połówek wyraził chęć częstszego jedzenia wędzonych ryb. Muszę korzystać, póki nie zmieni zdania:)

Odpowiedz
Kamciss 27/03/2013 - 11:51 pm

Takie jajeczka baaardzo lubię 🙂

Odpowiedz
Maggie 28/03/2013 - 9:31 am

Nie wiem, czy u mnie beda jajka na wielkanocnym stole, ale jesli beda, to chyba wlasnie takie!

Odpowiedz
MartynCia ^^ 28/03/2013 - 12:11 pm

wyglądają wspaniale 🙂 ja akurat nie mam pociągu do jaj faszerowanych ani do jaj z majonezem ani z sosem tatarskim, tak więc popatrzę sobie na ładne zdjęcia, a na Wielkanocne śniadanie zjem wszystko oprócz jajka :.

Odpowiedz
Beatrice 28/03/2013 - 2:49 pm

Ostatnio tez takie robiłam, tylko że bez kaparów. Pysznie wyglądają i do tego roszponka :):)

Odpowiedz
Dorota Wieja 24/03/2015 - 7:42 am

Pysznie:) beda u mnie goscily na stole 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies