W książce znajduje się 40 przepisów na dania z kuchni tajskiej opatrzonych instrukcjami wykonania krok po kroku. Zostały one pogrupowane w czterech rozdziałach: zupy, przekąski i sałatki, ryby i owoce morza, mięso i drób oraz warzywa i dodatki. Każdy przepis wzbogacony został o informacje dotyczące czasu przygotowania oraz gotowania. W książce autor zamieścił także 9 przykładowych propozycji menu, które można przygotować w oparciu o jego przepisy.
Na blogu znajdziecie następujące przepisy pochodzące z tej książki:
– Tajska zupa ryżowa (Kao Tom)
– Pikantny grillowany kurczak po tajsku
8 komentarzy
ja gotuję z Kenem już kilka lat, jak na razie to chyba, tylko 2 przepisy miały coś schrzanionego… ale to bardziej w tłumaczeniu niż wg Ken'a:))
Ja jeszcze na żadnym się nie potknęłam. Ostatnio włosy mi na głowie dęba stają, jak widzę niektóre polskie pokraczne tłumaczenia naprawdę dobrych książek.
Mam tą książkę i podobnie jak ty nabyłam ją za grosze. Urzekły mnie piękne zdjęcia, jasne opisy i cenne wskazówki.
Ja oglądałam programy Kena. Były świetne!!!
A recenzja dla mnie pomocna i zachęcająca 🙂 kolejna książkę muszę dopisać do tych chcianych 🙂
wygląda na prawdę apetycznie 🙂 mam nadzieję, że gdzieś trafię na tę książkę, bo chętnie popróbowałabym nowych smaków 🙂
Też mam tą książkę i bardzo ją lubię 🙂 Podobnie jak "Łatwą kuchnię chińską" tego samego autora 🙂
uwielbiam kuchnię tajską!!!
Alez ci sie trafilo! Bardzo lubie przepisy Kena, sa niezawodne 🙂