Tym razem chciałabym Wam zaproponować proste i szybkie w przygotowaniu tosty, do których możecie wykorzystać domowy sos barbecue. Z pewnością nie jest to propozycja dla osób będących na diecie czy też dbających o linię. Czasem jednak warto chociaż na chwilę zapomnieć o liczeniu kalorii.
SANDWICH Z SOSEM BARBECUE, CHEDDAREM I BOCZKIEM
Śniadanie Mistrzów #11
Śniadanie Mistrzów #11
Składniki (na 4 porcje):
- 8 kromek ulubionego pieczywa (u mnie prosty chleb pszenny)
- domowy sos barbecue
- 4 plastry wędzonego boczku
- ser cheddar lub inny ulubiony
Kromki pieczywa smarujemy sosem barbecue. Boczek smażymy na patelni bez tłuszczu, aż stanie się chrupiący. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na 4 kromkach rozkładamy plastry boczku, układamy plasterki sera cheddar, przykrywamy pozostałymi kromkami. Grillujemy na patelni z obu stron, aż chleb stanie się chrupki a ser rozpuści.
Czas przygotowania: 10 minut
9 komentarzy
az mi język ucieka w stronę monitora! pycha :]
fajne takie sandwiche, bardzo smacznie wyglądają ;d
Pycha!
ładne zdjęcia, wygląda bardzo apetycznie:)
jak zobaczylam tutuj juz zawylam z zachwytu 😉 a moj tata bylby kupiony nimi do konca
Uwielbiam takie kanapki na ciepło 🙂
fajne smaki 🙂
Najszybsza przekąska:) ale uwielbiam sandwiche w każdej postaci. A sosik też pierwsza klasa.
Oj tam, oj tam troszkę boczku w nich tylko:) …. tak wiec wcale nie tak bardzo kaloryczne, ale za to jak śliczne i smakowite:) pozdrawiam ciepło