II Festiwal Kuchni Arabskiej- PODSUMOWANIE

przez Malwina
II Festiwal Kuchni Arabskiej dobiegł końca. W ramach udziału w nim przygotowaliście mnóstwo smakowitych propozycji. Największą popularnością cieszyły się dania z kurczaka oraz kuchnia północnoafrykańska, w tym przede wszystkich kuchnia regionu Maroka. W akcji wzięły udział 32 osoby, dzięki którym zgromadziliśmy 103 przepisy na dania z kuchni arabskiej. Przepisy posegregowałam na kategorie, abyście mogli łatwiej odnaleźć to, co Was interesuje. Uwzględniłam także kolejność alfabetyczną wg nicków osób blogujących. Serdecznie dziękuję Wam za aktywne uczestnictwo, mam nadzieję, że zobaczymy się także za rok w ramach III Festiwalu. 

Zupy:

Pieczywo:

Słodkości i desery:

Dania wegetariańskie:

Dania z drobiu:

Dania z wołowiny i jagnięciny:

Dania z ryb i owoców morza:

Sałatki i przystawki:

Mieszanki przypraw:

  • Zaatar– Konwalie w kuchni 
13 komentarzy
0

13 komentarzy

grumko 01/03/2012 - 7:22 am

Powtórzę się: iście ekspresowe tempo;-)

Odpowiedz
bartoldzik 01/03/2012 - 10:45 am

Co nagle to po diable 😉 Siebie nie widzę… 🙂

Odpowiedz
Malwina 01/03/2012 - 11:19 am

Nie uwzględniłam Twojego curry, ponieważ zawierało chorizo i nie wiedziałam, jak się do tego ustosunkować. Później wypadło mi to całkowicie z głowy. Jest to niby festiwal kuchni arabskiej a nie muzułmańskiej. Można powiedzieć, że przecież nie każdy Arab jest muzułmaninem. Ale nie jest to też Festiwal Kuchni Arabów. Przemyślę jeszcze sprawę, może inni czytelnicy się do tego ustosunkują. Ze swojej strony przepraszam za brak jakiejkolwiek informacji na ten temat

pozdrawiam

Odpowiedz
Maggie 01/03/2012 - 11:17 am

Malwi, podziwiam tempo pracy 🙂 Z niecierpliwoscia bede wyczekiwac informacji o przyszlorocznym Festiwalu.

Odpowiedz
Małgosia 01/03/2012 - 11:50 am

Ale duzo!!! Gratuluje udanej akcji i nie omieszkam cos dla siebie wybrac z tej bogatej listy 🙂 Pozdrawiam cieplutko :*

Odpowiedz
Mirabelka 01/03/2012 - 12:56 pm

Dzięki Twoim akcjom arabskim dużo się dowiedziałam na temat tej kuchni 🙂 Bardzo mi ona smakuje 🙂 Dziękuję za zorganizowanie akcji 🙂

Odpowiedz
Pluskotka 01/03/2012 - 1:54 pm

Szybkie podsumowanie. 🙂 Ale muszę cię poprawić, bo moja Soczewica w pomidorach nie jest daniem wegetariańskim, dodałam do niej mięso indycze. Przerzuć ją do drobiu. 🙂

Odpowiedz
Malwina 01/03/2012 - 1:55 pm

Moje niedopatrzenie, zasugerowałam sie nazwą potrawy;) Już poprawione. Dziękuję za czujność!

Odpowiedz
Dota 01/03/2012 - 2:55 pm

ohh nie wiedzialam ze tego za tyle:) super baza przepisow:)

Odpowiedz
thiessa 02/03/2012 - 1:44 pm

Błyskawiczne podsumowanie. Bardzo lubie ta akcje i zaluje, ze tak malo potraw przygotowalam. Postaram sie w przyszlym roku.

Odpowiedz
Marzena i Hassan o arabskich smakach i aromatach 03/03/2012 - 7:29 pm

Dziękujemy za udział w zacnym gronie współgotowaczy. Kuchnia arabska jest szczególnie bliska naszemu sercu i podniebieniu. Dziękujemy Malwinna za propagowanie arabskich smaków i aromatów. Fajna zabawa, przechodzące oczekiwania efekty, zacna liczba przepisów. Kawał dobrej roboty! Do zobaczenia za rok 🙂

Odpowiedz
Malwina 04/03/2012 - 9:01 am

Dziękuję Wam również za wsparcie i udział w akcji;-)

Odpowiedz
Biedr_ona 04/03/2012 - 10:41 am

MHmh! Same pyszności.. jak widać, warto więc skorzystać z przepisów i taki właśnie mam zamiar ;-D

http://www.przysmakiewy.pl

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies