TOSTOWE KORECZKI
Składniki:
- pieczywo tostowe
- pomidorki koktajlowe
- ulubiony kremowy serek kanapkowy, np. z ziołami, pomidorowy
- szynka długodojrzewająca
- wykałaczki
Bierzemy 3 kromki pieczywa- dwie smarujemy serkiem, kładziemy na nim plasterek szynki.
Kładziemy jedną kromkę na drugiej i przykrywamy trzecią nieposmarowaną kromką. Odcinamy skórkę z tostów. W połowie długości boku wkładamy wykałaczkę i kroimy w poprzek. Na wykałaczkę nabijamy połowę pomidorka. Serwujemy jako przystawkę.
11 komentarzy
Kapitalny pomysł ! Wyglądają tak apetycznie, że ręce i oczy same się do nich rwą :DDDDD
wyglądają jak malutkie torciki z wisienką:)
podoba mi się taka kanapkowa alternatywa
kojarzą mi się z przedszkolem! ale mi fajne czasy przypomniałaś! dziękuję :*
Ładniutko się prezentują te kanapeczki:) Ja bym z chęcią się poczęstowała taką:)
Karol Okrasa-pomysłowy gość. Bardzo go lubię:)
Malwinko, spróbuj szynki hiszpańskiej. O wiele lepsza od Parmy.
Pozdrawiam
tmach
Ale świetne! I niezwykłe…
To ja poproszę koreczka z szynką szwarcwaldzką, bo ją bardziej lubię niż parmeńską;-)
super pomysł! taki na jeden kęs 🙂
zrobiłam dzieciakom na kolację,bardzo im smakowały -do tego sałatka z feta i pomidorkami