Tostowe koreczki

przez Malwina

TOSTOWE KORECZKI 
Składniki:
  • pieczywo tostowe
  • pomidorki koktajlowe
  • ulubiony kremowy serek kanapkowy, np. z ziołami, pomidorowy
  • szynka długodojrzewająca
  • wykałaczki
Bierzemy 3 kromki pieczywa- dwie smarujemy serkiem, kładziemy na  nim plasterek szynki.
Kładziemy jedną kromkę na drugiej i przykrywamy trzecią nieposmarowaną kromką. Odcinamy skórkę z tostów. W połowie długości boku wkładamy wykałaczkę i kroimy w poprzek. Na wykałaczkę nabijamy połowę pomidorka. Serwujemy jako przystawkę. 
11 komentarzy
0

Podobne posty:

11 komentarzy

Ivon 21/07/2010 - 12:11 pm

Kapitalny pomysł ! Wyglądają tak apetycznie, że ręce i oczy same się do nich rwą :DDDDD

Odpowiedz
Anonimowy 21/07/2010 - 12:53 pm

wyglądają jak malutkie torciki z wisienką:)

Odpowiedz
asieja 21/07/2010 - 1:41 pm

podoba mi się taka kanapkowa alternatywa

Odpowiedz
Paula 21/07/2010 - 3:01 pm

kojarzą mi się z przedszkolem! ale mi fajne czasy przypomniałaś! dziękuję :*

Odpowiedz
majana 21/07/2010 - 3:20 pm

Ładniutko się prezentują te kanapeczki:) Ja bym z chęcią się poczęstowała taką:)

Odpowiedz
wiosenka27 21/07/2010 - 4:06 pm

Karol Okrasa-pomysłowy gość. Bardzo go lubię:)

Odpowiedz
Teresa 21/07/2010 - 5:23 pm

Malwinko, spróbuj szynki hiszpańskiej. O wiele lepsza od Parmy.
Pozdrawiam
tmach

Odpowiedz
mania179 21/07/2010 - 8:10 pm

Ale świetne! I niezwykłe…

Odpowiedz
grumko 22/07/2010 - 5:16 am

To ja poproszę koreczka z szynką szwarcwaldzką, bo ją bardziej lubię niż parmeńską;-)

Odpowiedz
myniolinka 22/07/2010 - 5:28 am

super pomysł! taki na jeden kęs 🙂

Odpowiedz
Puszek 21/10/2014 - 8:27 pm

zrobiłam dzieciakom na kolację,bardzo im smakowały -do tego sałatka z feta i pomidorkami

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies