Makaron z warzywnym nadzieniem i bazylią

przez Malwina

MAKARON Z WARZYWNYM NADZIENIEM I BAZYLIĄ
Składniki:
  • muszle makaronowe
  • papryka czerwona i żółta
  • pomidory
  • ogórek
  • sos vinaigrette- 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego (lub soku z cytryny), 1 drobno posiekany ząbek czosnku, pół łyżeczki suszonego oregano, sól i pieprz do smaku (wszystkie składniki łączymy ze sobą w zakręconym słoiczku)
  • świeża bazylia od przybrania
 Muszle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzamy i kropimy oliwą. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Pomidora pozbawiamy miąższu i kroimy podobnie jak paprykę.  Warzywa umieszczamy w misce, polewamy sosem, mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy makaronowe muszle, przybieramy listkami bazylii. 

26 komentarzy
0

Podobne posty:

26 komentarzy

bee-3 13/07/2010 - 11:40 am

Właśnie przypomniałam sobie, że mam takie muszle i czekają na wykorzystanie 🙂

Odpowiedz
mania179 13/07/2010 - 11:44 am

Gdzieś je już ostatnio widziałam, wyglądały pysznie, teraz Ty kusisz…
PS Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że jesteś z Częstochowy, mimo że kilka razy oglądałam Twój profil… Mieszkamy blisko siebie 🙂

Odpowiedz
ulcik 13/07/2010 - 11:51 am

przepyszne !

Odpowiedz
grumko 13/07/2010 - 11:54 am

Lekkie, więc w sam raz na te upały za oknem;-)

Odpowiedz
kasiaaaa24 13/07/2010 - 12:12 pm

Super letni obiad – lekki i pyszny 🙂
Pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
viridianka 13/07/2010 - 12:28 pm

znam ten makaron, ale nic z jego użyciem jeszcze nie robiłam, czas to nadrobić w końcu

Odpowiedz
Agnieszka 13/07/2010 - 12:58 pm

Fajnie się prezentują 🙂

Odpowiedz
asieja 13/07/2010 - 1:22 pm

te muszle są takie dekoracyjne. wypełnione kolorami wyglądają pięknie 🙂

Odpowiedz
aga 13/07/2010 - 1:42 pm

apetycznie wygladaje te muszelki 🙂 i takie kolorowe, ja tez bardzo lubie ten makaron, bo mozna przygotowywac rozne farsze i za kazdym razem miec inne jedzonko.

Odpowiedz
cudawianki 13/07/2010 - 1:55 pm

swietnie wyglada! super przekaska na impreze!

Odpowiedz
majana 13/07/2010 - 3:03 pm

Piekne muszle! Jak dla mnie nadzienie idealne!:)

Odpowiedz
Cezonia 13/07/2010 - 3:04 pm

Muszle zawsze i ze wszystkim 😉 Uwielbiam je jeśc już za samą formę, wygląd 🙂 Pozdrawiam!

Odpowiedz
yoganna 13/07/2010 - 3:25 pm

wyglądają prześlicznie i na pewno są pyszne – w dodatku proste do przygotowania. Pozdrawiam!:)

Odpowiedz
wiosenka27 13/07/2010 - 3:30 pm

Ładne danie. Robiłam niedawno podobne i bardzo nam smakowało:)

Odpowiedz
Shiral 13/07/2010 - 4:02 pm

MMM jak smakowicie wygląda:)

Odpowiedz
mania179 13/07/2010 - 5:31 pm

Napisałam Ci maila, rzekomo doszedł 😀

Odpowiedz
myniolinka 13/07/2010 - 6:17 pm

przekąska w sam raz na letni wieczór w miłym towarzystwie 🙂

Odpowiedz
Ania vel Vespertine 13/07/2010 - 6:39 pm

Fajne 🙂 Ja bym to moze w pesto zamiast w winegrecie 'umoczyła', dla odmiany 😉

Odpowiedz
ilka_86 13/07/2010 - 7:36 pm

mmm… jakie pyszne, kolorowe muszelki:))

Odpowiedz
Paula 13/07/2010 - 7:39 pm

na takie upały w sam raz, prawda? 🙂

Odpowiedz
bialoczarna 13/07/2010 - 9:31 pm

fajnie to wygląda i na pewno bardzo smaczne:)

Odpowiedz
Anonimowy 14/07/2010 - 7:15 am

skusiłabym się:)

Odpowiedz
Magda 14/07/2010 - 7:50 am

uwielbiam takie przekąski 🙂

Odpowiedz
Nemi 14/07/2010 - 9:48 am

Kolorowo i przepysznie u Ciebie:)

Odpowiedz
Ania (NaMiotle) 15/07/2010 - 4:24 am

bardzo apetyczne te muszelki 🙂

Odpowiedz
B.B 18/07/2010 - 9:53 am

Mmm, dobry pomysł na lekki, wakacyjny posiłek 🙂 Na pewno go wykorzystam.

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ta strona korzysta z plików cookies w celu poprawienia jakości obsługi. Zaakceptuj Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies