Sałatka z makaronem i orzeszkami ziemnymi

przez Malwina
Sałatka z makaronem i orzeszkami

SAŁATKA Z MAKARONEM, SEREM FETA I ORZECHAMI 

Składniki:

  • 1/4 główki  sałaty lodowej 
  • 100 g ulubionego makaronu
  • 100g  sera feta pokrojonego w kostkę
  • 3-4 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni
  • pół puszki czerwonej fasoli odsączonej 
  • dressing na bazie octu balsamicznego: 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, łyżeczka cukru pudru, łyżeczka musztardy, sól, pieprz do smaku (wszystkie składniki umieszczamy w słoiczku, zakręcamy i potrząsamy do połączenia się )

Sałatę siekamy na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą. Kiedy ostygnie mieszamy go z przepłukana czerwoną fasolką.  Całość dodajemy do sałaty, wrzucamy orzeszki, posypujemy fetą pokrojoną w kosteczkę. Zalewamy przygotowanym sosem.

Czas przygotowania: 10 minut.

5 komentarzy
0

Podobne posty:

5 komentarzy

Paula 18/05/2010 - 8:35 am

idealna na lekkie śniadanie…

Odpowiedz
Uma 24/05/2010 - 3:30 pm

Świetna do piwa 🙂 i nie tylko !!! 🙂

Odpowiedz
tu-tusia 16/05/2011 - 11:39 am

Wygląda super!
Do zrobienia 🙂

Odpowiedz
tu-tusia 14/02/2012 - 9:53 pm

Zrobiłam dziś do pracy – pycha 🙂

Odpowiedz
Puszek 26/09/2014 - 6:04 pm

Ciekawe,niebanalne połączenie składników i" nie oklepane " B smaczna -zarówno dla domowników jak i gości

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies