SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM
Składniki:
- pół puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym ( 80 g)
- 100 g ugotowanego ryżu
- kilka plastrów czerwonej papryki
- 2-3 ogórki konserwowe
- pół puszki groszku konserwowego
- pieprz, sól
- 2 łyżki majonezu
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. W misce umieszczamy przestudzony ryż, odsączony z zalewy groszek, paprykę, ogórki i tuńczyka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem.
Całkowity czas przygotowania: 15 minut.
1 komentarz
sałatka bdobra Ja nieco zmieniłam i dałam świeży ugotowany groszek -uważam ,.ze znacznie lepszy niz konserwowwy , a poza tym miał żywo zielony kolor ,co ładnie wyglądało w sałatce