Sałatka z ryżem i tuńczykiem

przez Malwina
Sałatka z ryżem i tuńczykiem przepis

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM 

Składniki:

  • pół puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym ( 80 g)
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • kilka plastrów czerwonej papryki
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • pół puszki groszku konserwowego
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki majonezu 
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. W misce umieszczamy przestudzony ryż, odsączony z zalewy groszek, paprykę, ogórki i tuńczyka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem.

Całkowity czas przygotowania: 15 minut.

1 komentarz
0

Podobne posty:

1 komentarz

Puszek 03/07/2014 - 1:53 pm

sałatka bdobra Ja nieco zmieniłam i dałam świeży ugotowany groszek -uważam ,.ze znacznie lepszy niz konserwowwy , a poza tym miał żywo zielony kolor ,co ładnie wyglądało w sałatce

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies