Kuchnia meksykańska i tex-mex

przez Malwina
Chili z dynią
Chili con
 carne z dynią
 Taco z rybą i salsą z mango
Taco z rybą 
i mango
Wrapy z indykiem
Tortille z indykiem
 i mango
Sandwich z fasolą
Sandwich z
 zasmażaną fasolą
 Burrito z carnitas
Burrito z
 wieprzowiną
Carnitas
Carnitas
Sandwich meksykański
Burger
 meksykański
 Bułki do hamburgerów puszyste
Cemitas
 Ciasto czekoladowe z chili
Ciasto 
 z chili
Kurczak zapiekany z ryżem
Kurczak pieczony
 z fasolą
 Papryka faszerowana ziemniakami
Papryka z
 ziemniakami
 Sałatka z czarną fasolą
Sałatka z czarnej
 fasoli
Klopsiki z kolendrą
Klopsiki 
z kolendrą
 Dip serowy
Dip 
serowy
Warzywne chili
Warzywne 
chili
Jak zrobić guacamole
Guacamole
Salsa do nachosów na zimę
Salsa na zimę
Chili con carne zapiekane pod ziemniakami
Chili con carne 
zapiekane
(Meksykański kociołek
Kociołek
 z kurczakiem
(Zupa fajita i tostadas z cheddarem
Zupa fajita 
z kurczakiem
Huevos Rancheros, czyli jajka po ranczersku
Huevos Rancheros
(Chili z chorizo i ziemniakami
Chili z chorizo
 i ziemniakami
(Pikantne skrzydełka z kolorową salsą
Skrzydełka
 z salsą
Arroz con leche, czyli meksykański pudding ryżowy
Arroz con
 leche
(Chili z kurczakiem i czarną fasolą
Chili z czarną 
fasolą
(Burrito z ryżem i salsa picante
Burrito 
z ryżem
(Domowe pszenne tortille
Domowe 
tortille
(Chili con carne
Chili con carne
 z ciecierzycą
(Pikantne domowe nachosy
Domowe
 nachosy
(Ogniste burrito z kurczakiem i pomidorami
Burrito 
z kurczakiem
(Meksykański gulasz z kurczakiem
Gulasz 
z kurczakiem
(Burritos z kurczakiem i pico de gallo
Burrito z pico
 de gallo
(Meksykański gulasz z klopsikami i fasolą
Gulasz z
 fasolą
(Albondigas
Albondigas
Fajitas z kurczakiem
Fajitas 
z kurczakiem
Meksykańskie burgery z czerwonej fasoli
Burgery 
z fasoli
Polvorones Naranja- meksykańskie pomarańczowe ciasteczka
Polvorones 
Naranja
3 komentarze
0

Podobne posty:

3 komentarze

Anonimowy 18/11/2013 - 11:50 am

ŚWIETNY BLOG, PIĘKNE ZDJĘCIA, DUŻE WYCZUCIE ESTETYKI, A SAME POTRAWY PYSZNE! GRATULUJĘ!

Odpowiedz
Malwina 18/11/2013 - 12:31 pm

Dziękuję za przemiłe słowa i pozdrawiam serdecznie 🙂

Odpowiedz
Roksana Sztabińska 25/01/2015 - 2:38 pm

Malwinko..super blog. Od niedawna ostro zabrałam się za gotowanie, a Twój blog dostarcza mi wielu inspiracji. Dużo tu ciekawych przepisów i pięknych zdjęć. Osobiście najbardziej fascynują mnie przepisy kuchni chińskiej i meksykańskiej, także mam nadzieję, że pojawi się ich więcej. Pozdrawiam koleżankę z filozofii 🙂

Odpowiedz

Skomentuj

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych osobowych przez stronę Filozofia Smaku

Ten serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies) dla zapewnienia Ci możliwości korzystania z jego wszystkich funkcjonalności. Kliknięcie „Akceptuję” oznacza wyrażenie przez Ciebie zgody na korzystanie z plików cookies na zasadach i zgodnie z pouczeniami zawartymi w Polityce Prywatności. Akceptuję Czytaj więcej: Polityka prywatności i plików cookies